האם גם את חווה דליפת שתן? אם כן, אל תישארי לבד עם ההרגשה.
דליפת שתן היא תופעה רווחת באוכלוסייה המבוגרת, מי שסובל ממנה עדיין נמנע מלבקש עזרה. בריחת שתן הינה אובדן שליטה על שלפוחית השתן הגורמת לדליפה בלתי רצונית של שתן בדרגות חומרה שונות מדליפה של כמה טיפות עד לאובדן שליטה, ובמצבים שונים.
כשליש מהנשים מעל גיל 40 סובלות מדליפת שתן לפחות פעם אחת לשבוע, 10% מהן סובלות מבריחת שתן חמורה יותר. נשים רבות שחוות דליפת שתן חוות ירידה במצב הרוח אשר משפיע על חייהן, פוגעת בדימוי העצמי שלהן, גם בריחת שתן של טיפות בודדות יכולות לגרום לתחושה לא טובה, לגרום לאישה להישאר בבית, להימנע מחברה, מבילויים והנאות.
ישנם שני סוגים של דליפות שתן:
1. דליפת שתן במאמץ – נגרמת על ידי חולשה של רקמות החיבור ושרירי רצפת האגן שתומכים את השופכה והשלפוחית, והיא מתרחשת בעת מאמץ כמו שיעול, עיטוש, הרמת משא. הסיבה העיקרית הוא בלחץ התוך בטני שעולה באופן תדיר וחזק כמו בעת הריון, עצירות, מאמץ במתן שתן, עודף משקל, שיעול כרוני ופעילות גופנית הכוללת קפיצות או כפיפות בטן, שכיחה יותר בגיל הצעיר.
2. דליפת שתן בדחיפות – נגרמת מפעילות יתר של שרירי שלפוחית השתן המתכווצים באופן בלתי רצונית. תחושה של צורך לרוקן את שלפוחית השתן במיידי, לרוב דליפת השתן קורית בדרך לפני שמספיקים להגיע לשירותים, והיא שכיחה יותר בגיל המבוגר.
3. דליפת שתן מעורבת – אם את חווה את שתי הדליפות הקודמות, כנראה שיש לך דליפה מעורבת של מאמץ ודחיפות.
מה הן הסיבות לבריחת שתן אצל נשים?
שלפוחית השתן היא שריר דמוי שק שתפקידו היחיד הוא לאחסן את השתן ללא מאמץ וללא דליפה, ולאפשר הטלת שתן באופן יזום ובשלמות. שתי הפעולות הבאות אמורות להוביל להתרוקנות השלפוחית: הרפיה יזומה של רצפת האגן והשופכה יחד עם התכווצויות של שריר השלפוחית. סגירה תקינה של השופכה מושגת על ידי שילוב של מנגנון פנימי וחיצוני יחד. המנגנון החיצוני כולל את מערכת השרירים של רצפת האגן ושל רקמות החיבור שלה התומכים בשלפוחית ובשופכה.
בדרך כלל אצל נשים בריחת שתן נובעת ממספר סיבות:
1. התרופפות רצפת האגן לאחר הריון – כאשר שרירי רצפת האגן נחלשים והשרירים הטבעתיים סביב השופכה
נחלשים או ניזוקים, הם לא סוגרים היטב את השופכה ואינם מונעים בצורה טובה דליפת שתן.
2. בעיות נוירולוגיות – מחלות כמו פרקינסון, אלצהיימר, שבץ מוחי וטרשת נפוצה, משפיעות לרעה על תפקוד
שלפוחית השתן. מחלות אלו מחמירות ככל שהאוכלוסייה מתבגרת.
3. דלקת בדרכי השתן – גורמת לגירוי של השלפוחית, לצריבה, תכיפות ודחיפות במתן שתן.
4. שימוש בתרופות – ישנן תרופות שתורמות לבעיית בריחת השתן, למשל תרופות משתנות ותרופות הרגעה.
5. בעיות ניידות – בקרב האוכלוסייה המבוגרת, ישנם ניתוחים שלאחריהם קשה לנשים לקום מהכסא או מהמיטה
והן לא מספיקות להגיע לשירותים בזמן.
6. שתייה ומזון – ישנם מזונות חריפים במיוחד, שתייה כמו קפאין, אלכוהול, משקאות עם גזים שעלולים לגרות
את שלפוחית השתן.
7. בהריון – תופעת הדחיפות והתכיפות של מתן שתן במהלך ההריון היא תופעה מוכרת, כ- 30-40% מהנשים בהריון סובלות מדרגות שונות של דליפת שתן לא רצונית. הדליפה יכולה להיות קלה מאוד, מספר בודד של פעמים במהלך כל השבוע, או חמורה יותר, דליפה על בסיס יום יומי עד הזדקקות בשימוש של פד כל היום. ככל שההריון מתקדם, כך התכיפות גוברת. כ- 15% מהנשים הסובלות מבריחת שתן לאחר לידה מדווחות שסבלו מכך גם בטרם ההריון, מצב זה מעיד כנראה על בעיה בתפקוד השלפוחית עוד טרם ההריון.
8. בריחת שתן אחרי לידה – במהלך הלידה מתחוללים שינויים ברצפת האגן שיכולים לתת אותותיהם מיד אחרי הלידה ואף שנים מספר לאחר הלידה. צניחת הרחם, השלפוחית או הרקטום דרך הנרתיק היא תופעה שכיחה לאחר לידה. צניחת אברי האגן לאחר לידה, קשורה בדרך כלל ללידות עם משקל עובר גבוה, לידות מרובות ולידות טראומטיות. פיזיותרפיה במקרים רבים לחיזוק שרירי רצפת האגן יעילה במקרים הקלים והבינוניים, מומלץ להיוועץ עם רופאי נשים בעלי ידע בתחום שיקום רצפת האגן.
טיפולים שונים להקלה על דליפת שתן
1. חיזוק שרירי רצפת האגן
2. טיפול תרופתי
3. שינויים בהרגלי שתייה
4. ניתוחים
5. מוצרי ספיגה
מוצרי ספיגה
נשים רבות שמתחילות לחוות דליפת שתן מיד מרגישות שסוף העולם הגיע עבורן, מתחילות להסתגר בבית, מפסיקות לצאת מהבית, נמנעות מאירועים חברתיים, חוגים וחברה. הפתרונות המוצעים לאותן נשים כולל מגוון רחב של מוצרים, המאפשרים להמשיך בשגרת החיים.
כאשר את חווה בריחת שתן קלה, פד סופג לבריחת שתן יהיה פתרון מעולה, הפדים מגיעים במגוון גדלים, וברמות ספיגה שונות, צריך להתאים את הפד לכל אחת לפי צורך.
מוצר נוסף הוא תחתון סופג שנותן מענה מעולה לנשים לבריחת שתן קלה עד בינונית, הוא נלבש מתחת למכנסיים, לשמלה, הוא לא נראה, ונותן בטחון למי שלובשת אותו. נשים עצמאיות רבות לובשות אותו ומעידות שהן חזרו להרגיש טוב, הן נפגשות עם משפחה, חברות וחברים, יוצאות לבילויים ולחוגים.
התחתון סופג מגיע במידות שונות וברמות ספיגה שונות, מותאם לכל אחת לפי הצורך.
חיתול סופג או בשמו הנוסף מכנסוני ספיגה, מיועד לנשים שפחות ניידות, לרוב סיעודיות, היושבות על כסא גלגלים, ומספק הגנה מירבית לשעות הלילה.
“רותם – מוצרי ספיגה עד הבית”, עסק עם הרבה ניסיון, ולקוחות.
מציע פתרונות החל מפד לדליפת שתן קטנה ועד לחיתולים לאנשים סיעודיים.
אם גם את חווה דליפת שתן, מתוסכלת, עצובה, אובדת עצות, נמנעת לצאת מהבית, התקשרי – עוד היום.
אל תשמרי את מצבך לעצמך, התקשרי ותוכלי לשפר את עתידך ממחר.
לפרטים נוספים ניתן לפנות לרותם הבעלים, אשמח לתת לכם פרטים ומידע, תוך התאמת המוצר המתאים.
050-7368485
מייל. rotemacoca@gmail.com
* מידע זה אינו מחליף יעוץ אצל רופא.